Nüfusbilim Konferansları Serisi
Nüfusbilim Konferansları kapsamında Prof. Dr. Ludger Pries ve Dr. Berna Zülfikar-Savcı'nın birlikte sunacağı "Migration trajectories and biographical projects of forced migrants in Turkey: A mixed method approach" başlıklı konferansımız 24 Haziran Cuma günü saat 14.00'te Zoom üzerinden gerçekleşecektir.
Lisansüstü Programlara Başvuru
2022-2023 Öğretim Yılı Güz Dönemi Nüfusbilim ve Sosyal Araştırma Yöntemleri Yüksek Lisans ve Doktora Programları başvuruları 16 Mayıs-26 Haziran 2022 tarihleri arasında alınacaktır.
Türkiye Beşinci Nüfusbilim Konferansı "Türkiye ve Göç"
"Türkiye ve Göç" temalı Türkiye Beşinci Nüfusbilim Konferansı 17-18 Kasım 2022 tarihlerinde Enstitümüzde gerçekleştirilecektir. Bildiri özeti gönderme son tarihi: 30 Haziran 2022- Kabul edilen bildirilerin açıklanması: 31 Ağustos 2022- Kayıt başlangıç tarihi: 1 Eylül 2022. Konferans web sayfası için 'Devamı' na tıklayınız.
Kadın ve Üreme Sağlığı Konularında Tematik Analizler Toplantısı
28 Mart 2022 tarihinde UNFPA işbirliğiyle kadın ve üreme sağlığı hizmetlerine ilişkin tematik çalışmaların sunulduğu ve ilgili uzmanlardan ve kurumlardan geri bildirimlerin alındığı toplantı Enstitümüzde gerçekleşmiştir.
2020-2021 Yılı Mezuniyet Töreni
Nüfus Etütleri Enstitüsü 2020-2021 Yılı Mezuniyet Töreni 9 Aralık 2021 Perşembe günü Enstitümüz Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.
Syrian Refugees in Turkey: A Demographic Profile and Linked Social Challenges
Enstitümüz akademisyenlerinin 2018 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması Suriye Örneklemi bulguları ile yazdıkları ve Routledge Yayınevi tarafından 2020 Aralık ayında yayımlanan Syrian Refugees in Turkey: A Demographic Profile and Linked Social Challenges başlıklı kitabın bölümleri 'Demografik Yapı ve Sosyal Zorluklar' ve 'Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı' oturumları kapsamında sunuldu.
Gençlik ve Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı, Aralık 2021
United Nations Population Fund Turkey (UNFPA Turkey) ile yürüttüğümüz Demografik Eğitim Serileri kapsamında 1-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Gençlik ve Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı" eğitimimiz başladı!

Türkiye'de Afganistan Uyruklu Uluslararası Koruma Başvurusu ve Statüsü Sahipleri Üzerine Analiz: Türkiye'ye Geliş Sebepleri, Türkiye'de Kalışları, Gelecek Planları ve Amaçları Araştırması, temel olarak Türkiye'de bulunan Afganistan Uyruklu Uluslararası Koruma Başvurusu ve Statüsü Sahiplerinin Türkiye'ye geliş sebepleri, Türkiye'de kalış süreçleri ve gelecek planları gibi konularda bilgi toplamak üzere planlanmıştır.

Araştırmanın finansal desteği T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmıştır.

Analiz ve Rapor

Sunumlar